Eddie's Tarot in Nederland & eigen plekje op het Wereld Wijde Web + in kleur  

18-06-2022 - 007 - "Druk op jezelf zetten, niet doen!". - Eddie Glas -

Dat is dom, ik dacht dat ik één dag had overgeslagen maar ik zie ineens dat het de 18tiende is. Dus ik heb er twee overgeslagen, 16 en 17 Juni, grappig.


Druk op jezelf zetten, niet doen!
Soms moet je het gewoon opgeven, tegenwoordig ben ik daar heel makkelijk, "ow gaat het niet, klaar!". Je kan zo'n druk op jezelf zetten en zoveel van jezelf eisen, maar je heb er alleen jezelf mee. Want vraag je eens af waar dat vandaan komt, niet van jezelf, meestal kom het van je directe omgeving en van de maatschappij in het algemeen.

Waar door komt het dat je niet jezelf kan zijn? Wat heel frustrerend kan zijn. Bv kun je alleen vrienden zijn met anderen, als jij je op een bepaalde manier gedraagt, doe je dat niet, dan geen vrienden. Zoals ik met mijn autisme wat ik natuurlijk heel mijn leven heb. Kwam ik als 5/6 jarige met mijn moeder bij mijn tante op visite en zei ik geen gedag, moest ik terug de koude gang op, aankloppen, binnenkomen en gedag zeggen. Zo niet, weer de koude gang op, net zolang dat ik het deed. Ik begreep er helemaal niets van, tenslotte na 10 keer deed ik het maar. Omdat ik niet meer de gang op wilde. Maar niemand dacht er over na om in gesprek te gaan met mij als kind, misschien markeerde ik wel wat, wat zo was natuurlijk, AUTISME!. Maar goed, ze zijn vergeven maar niet vergeten.

Het lastige is dat je hersens zelfstandig werken, waar jij niet bewust van ben. Vult automaties in wat jij niet herkend, ow daar staat iemand, o, nee het is een prullenbak bij een paaltje, zag ik toch mijn overleden tante lopen, bij de 2de keer gekeken te hebben, o nee toch niet. Ook je gedragingen komen heel vaak van je jeugd vandaan. Hoe je opgevoed ben, school, ouders.

Door mijn jeugd heb ik wantrouwen over gehouden, eenzaamheid, en vooral cynisme (ongeloof in de oprechtheid of goede bedoelingen van de mensen, en die houding wordt met bittere of wrede spot geuit). Tja dus weinig vrienden, en de gene waar ik bevriend mee was, mankeerde zelf wat.

Hier sla ik het één en ander even over tot ik gedialogiseerd werd met autisme (lite) en heel veel puzzelstukjes paste ineens. In die periode huilde ik veel uit opluchting. Veel begreep ik ineens uit mijn verleden, niet allemaal goed, maar ik begreep het, maar wat nu? Het leven kun je niet terug draaien, en je verleden kun je niet uitgummen.

En toen was daar de tarot!


Beluister alle Tarot Praat Afleveringen op Spotify!


=> Tarotconsult (over mij)
#Disco #House #Funky #Youtube #Zomer #Café

Eddies Tarot in Nederland
Facebook Pagina van een ervaren tarotist, ik dus.
Tarothuis.nl
Een community waar je met andere bezig kan gaan met de tarot.
Tarot in Nederland Youtube
Hier kun je videootjes vinden over mij en de tarot.
Arjens Tarot Snack
Elke dag een tarot kaart met een kleine betekenis over de getrokken tarot kaart.
Fijne genieten van de zon!


En de tarot heeft me heel veel gebracht, al begon ik als een sceptisch iemand, na een aantal lessen begon het vertrouwen wel te komen. De tarot heeft zichzelf aan mij bewezen, en daar ben ik heel blij mee, nog steeds.

Het heeft me inzichten gegeven, steun. Nog steeds kan op de tarot beroepen voor raad, advies en inzichten.


Weet je dat het grootste geheim van de tarot is?
De elementen. Deze worden altijd verzwegen. Het gaat altijd over aarde, de lucht, het water en het vuur. Laten we deze eens vervangen met werkwoorden.
Aarde = Munten = Materie = Hebben
Vuur = Staven = Passie = Willen
Water = Bekers = Emoties = Voelen
Lucht = Zwaarden = Gedachten = Denken

Is het dan wat duidelijker?

Want van mij mag iedereen alles weten over de tarot, want tarot moet voor iedereen zijn. Het is alleen hoe ga je ermee om?

Ook al ken je alle betekenissen uit je hoofd, ook al heb je alle kennis van de tarot in je hoofd, dat hoeft niet te betekenen dat je tarot kan lezen. Het betekend gewoon dat je dan veel kennis heb vergaart over de tarot.

Tarot lezen is een beroep apart, dat kun je pas na een aantal vlieguren gemaakt te hebben. Ervaringen op doen, fouten maken, verschillende mensen meemaken/ ontmoeten, en hoe daar allemaal mee om te gaan.

Waar een kleine ervaring als bv hulpverlener wel een must is.

Er zijn er een heleboel die veel praten met veel mooie woorden maar zeggen eigenlijk niets. Want dat is ook mogelijk, zoveel zeggen dat er altijd wel wat klopt. Of door blijven praten dat de vraagsteller gewoon niets meer binnen krijgt en alleen maar verdoofd kan ja knikken.

Maar de tarot gaat gelukkig bij een ervaren kaartlezer veel dieper dan een betekenis op lepelen en er een zwaai aan geven.

Hopelijk snapje wat ik schrijf? Lieve groet.

<= Vorige ← 15-06-2022

21-06-2022 → Volgende =>

Contact: post@deze site.nl
Pagina in Iframe Verversen!
Radio FM Online Luisteren
Blijf deze site volgen, elke dag veranderd er wel weer wat, dat houd het weer spannend!
Hier beneden ↓ kun je de anderen pagina's vinden, een soort archief!
"Deze site is mijn uitlaat klep waar ik blog over mijn leven, de tarot en wat mij zo nu en dan, zo af en toe, overkomt. En natuurlijk deel ik het één en ander, wat ik tegen kom van het Wereld Wijde Web. En soms ook een mening of een hersenspinsel."
Voor mij zelf: https://www.letarot.nl
 
Archief:
18-06-2022 - 007 - "Druk op jezelf zetten, niet doen!"
15-06-2022 - 006 - "Over Tarot fraudeurs, wannabees, scammers"
14-06-2022 - 005 - "Tar en Ro - Engelen Getallen en Tarot Leggingen".
13-06-2022 - 004 - "Intuitief is volgens mij inspirerend lezen".
12-06-2022 - 003 - "Laatste keer dat ik het schrijf: "Derde Pagina alweer, hahaha!"
11-06-2022 - 002 - "De tweede "gezellige pagina" met Tarot legging"
10-06-2022 - 001 - "De eerste officiële html pagina van mijn site"